Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Σεπτέμβρης 2013: Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χ.Α, η κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης ρίχνεται σ’ ένα ρεσιτάλ «αντιφασισμού» προσπαθώντας να μας πείσει για το δημοκρατικό της χαρακτήρα. (δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι: Οι φασιστικές πρακτικές δεν απονομιμοποιούνται θεσμικά. Οι φασιστικές πρακτικές απονομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού. Ο στρατός φασιστών και κεφαλαίου αναχαιτίζεται πρώτα και κύρια στο δρόμο.)

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με τους χρυσαυγίτες να είναι με την πλάτη στον τοίχο κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ν’ αποτινάξουν τις κατηγορίες από πάνω τους μ’ έναν οχετό ψεμάτων, λάσπης και αλληλοκαρφωμάτων, τα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου δέχονται επίθεση από ένοπλους με αποτέλεσμα την εκτέλεση δύο χρυσαυγιτών .Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως οι λακέδες των καθεστωτικών ΜΜΕ, οι οποίοι επιστρατεύοντας τη θεωρία των δύο άκρων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ταυτίσουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου με όλους όσοι αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Θέλουν να ξεχάσουμε τον συστημικό της ρόλο στο πλευρό του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας-τύπου ΟΑΕΔ-με 18 ευρώ μεροκάματο. Τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στο ξεπούλημα της ΑΤΕ για χάρη του τραπεζίτη Σάλα εις βάρος του δημοσίου. Τη συνεργασία της με μεγαλοδημοσιογράφους και καναλάρχες, όπως και την οργανική της σχέση με στελέχη της ΝΔ (Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος κ.ά).

Θέλουν να ξεχάσουμε τα τάγματα εφόδου που σε συνεργασία με την αστυνομία πουλούν προστασία σε μαγαζιά, ξυλοκοπούν και ληστεύουν μετανάστες, επιτίθενται σε στέκια και καταλήψεις αναρχικών, ενώ δεν διστάζουν να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους στα αφεντικά της Ζώνης του Περάματος, χτυπώντας μέλη του σωματείου Μετάλλου, στα πλαίσια της προσπάθειας τους μέσα από τον έλεγχο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να επιβάλλουν εξευτελιστικά μεροκάματα και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Προσπαθώντας να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα οι χρυσαυγίτες επιστρατεύουν ακόμη και τον πατέρα του νεκρού Φουντούλη, ο οποίος πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων πολιτεύεται με τη Χ.Α, αντλώντας υπεραξία και οφέλη για τον ίδιο καθαρίζοντας ταυτόχρονα για το κόμμα.( ο οποίος είναι τόσο ξεφτίλας που ενώ αρχικά αρνιόταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την Χ.Α, εντέλει εξαργύρωσε το αίμα του νεκρού γιου του.)

Τώρα είναι ώρα μάχης και ευθύνης. Είναι η αποφασιστική στιγμή για να ανακτήσουμε χαμένο έδαφος. Για να απελευθερωθούν από τους φασίστες μητροπολιτικά εδάφη. Οι φασίστες δεν πρέπει να μείνουν σε χλωρό κλαρί: να ματαιώσουμε, με τη μαχητικότητά μας και τη καθημερινή μας παρουσία στο δρόμο, κάθε σύναξή τους, κάθε προσπάθεια που θα κάνουν να ξεμυτίσουν από τα βρωμερά λαγούμια τους. Όπου έχουν γραφεία και κρησφύγετα, αυτά να νιώσουν την καυτή ανάσα της λαϊκής οργής. Να οργώσουμε τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, μεταφέροντας παντού το κάλεσμα της αντιφασιστικής αντεπίθεσης. Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι εδώ δεν είναι μια βεντέτα ”αριστερών-δεξιών”, δεν είναι ένας ”συμμοριτοπόλεμος”, αλλά ένας αγώνας για επιβίωση, αξιοπρέπεια, τιμή και ελευθερία. Σήμερα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους ”παραπλανημένους” ψηφοφόρους των φασιστών. Όποιος συνεχίζει έστω και εκλογικά να στηρίζει αυτά τα θρασύδειλα καθάρματα, αυτόματα γίνεται εχθρός της κοινωνίας και του λαού, φορέας κανιβαλισμού και της χειρότερης απανθρωπιάς. Όποιος τους προσφέρει ,έστω και πρόσκαιρα, ειρήνη να ξέρει ότι ευθύνεται για το ότι ο πόλεμος με το τέρας του φασισμού είναι τόσο μακροχρόνιος.

Σήμερα η πατριδοκάπηλη και πολεμοκάπηλη χρυσή αυγή μας λέει ότι τιμά τους νεκρούς «αγωνιστές» της. Στην πραγματικότητα τιμά τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και των δεκάδων ανώνυμων θυμάτων της. Τιμά τα τάγματα εφόδου! Και εμείς δεν πρόκειται να στρώσουμε κόκκινο χαλί…

Καμία ανακωχή – Καμία παραίτηση

Ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτος.