Ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή.

Τους τελευταίους μήνες διεξάγεται στην γειτονιά των Εξαρχείων μετωπικός, πολύμορφος αγώνας ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ανταγωνιστικό κίνημα στην περιοχή έρχεται αντιμέτωπο με αυτά τα φαινόμενα · ούτε βέβαια είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των Εξαρχείων η διακίνηση ναρκωτικών, η κάθε είδους δράση του οργανωμένου εγκλήματος, η συνεργασίας μαφίας – αστυνομίας.

Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα δεν είναι θέμα πολιτικής  «ιδιοτροπίας», προσωπικών συμπαθειών ή άλλων ιδιαιτεροτήτων. Ο νεολαίος, ο εργαζόμενος, ο άνεργος της Μητρόπολης ζει, κινείται, δουλεύει, συναναστρέφεται, διασκεδάζει, εξεγείρεται, με δυο κουβέντες ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες του (και) μέσα στο δημόσιο χώρο. Όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο δημόσιος χώρος βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση, τον έλεγχο και την απειλή της αστυνομίας και της μαφίας, του νόμιμου και του παράνομου κεφαλαίου – και η ελεύθερη χρήση του από τον σύγχρονο προλετάριο προϋποθέτει την «απελευθέρωση», την επανοικειοποίηση αυτών των εδαφών μέσα στη Μητρόπολη. Είναι επομένως ένα θέμα που ανάγεται στις συνθήκες που ζει σήμερα ο εργαζόμενος της Μητρόπολης, ένα ταξικό διακύβευμα. Μ΄ αυτή την έννοια είναι ένα ζήτημα που αφορά άμεσα το ανταγωνιστικό κίνημα.

Και ιστορικά, αν το μελετήσουμε, θα δούμε ότι οι Μαύροι Πάνθηρες, τα λατινοαμερικάνικα αντάρτικα, τα εθνικοαπελευθερωτικά-αντιϊμπεριαλιστικά κινήματα των λαών, το αυτόνομο ταξικό κίνημα, πάντα ανέπτυξαν λόγο και πρακτική γι’ αυτό το ζήτημα και δεν δίστασαν, όταν είχαν την δύναμη, να έλθουν σε άμεση αντιπαράθεση με το οργανωμένο έγκλημα.

Σ’ αυτό τον αγώνα υπάρχουν δυο «στρατόπεδα»: οι μαφίες με την αστυνομία και ο κόσμος των καταπιεσμένων και του αγώνα. Για να κερδίσουμε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να σταθούμε οργανωμένα απέναντι στον αντίπαλό μας, με όλες τις δυνάμεις μας, με σχέδιο και συνοχή, με υπομονή και σταθερότητα. Να περιφρουρούμε με τη στάση μας το μέτωπο της σύγκρουσης, να μην δώσουμε χώρο ή άλλοθι σε οποιοδήποτε αποπροσανατολιστικό φαινόμενο.

Μπροστά σε ένα μέλλον αβέβαιο από κάθε άποψη, να δώσουμε όλοι σήμερα τη μάχη για μια γειτονία που θα γίνεται όλο και περισσότερο ανοιχτό σπίτι για τους αγώνες, για τη νεολαία, για τους κατοίκους και οδόφραγμα ενάντια στις μαφίες και την κρατική καταστολή.

 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

Ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή.

Πέμπτη 27/10/2016 ώρα 18.00 πλ.Εξαρχείων

 

Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση