Σύντομος απολογισμός της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στον Άγιο Παντελεήμονα

Στις 04/02/2018 – ημέρα διεξαγωγής του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της Αθήνας – περιφρουρήσαμε την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με σκοπό να αποτρέψουμε οποιαδήποτε φασιστική – παρακρατική επίθεση δεχθούμε. Ως Κόκκινη Γραμμή στηρίζουμε πολιτικά – οργανωτικά και υλικά το Αντιφασιστικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο, υπερασπίζοντας τόσο τις κατακτήσεις που έχουν επιτευχθεί στον Άγιο Παντελεήμονα, όσο και την αντίληψη της εδαφικοποίησης του αντιφασιστικού αγώνα ως όχημα για την περαιτέρω απελευθέρωση περιοχών εντός της μητρόπολης από τους πάσης φύσεως φασίστες, χτίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική οχύρωση του αγώνα μας. Από τις 11:00 ως τις 19:00 συγκροτήσαμε – μαζί με άλλες συλλογικότητες και μεμονωμένους συντρόφους, -ισσες – έναν πλατύ πολύμορφο μηχανισμό κινηματικής αυτοάμυνας, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια στους φασίστες να το σκεφτούν ούτε μία στιγμή να μας επισκεφθούν, παρά την αισθητή απουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να ισχυριστούν τα φασιστοειδή, δικαιολογώντας έτσι τη δειλία τους, αν και όλοι γνωρίζουμε την αδελφική τους σχέση με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες τους άφησαν να αλωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας ανενόχλητοι. Ευτυχώς για τους ίδιους απέφυγαν οποιαδήποτε επιθετική κίνηση εναντίον μας, μην επιχειρώντας μία ακόμη στρατιωτική γκάφα, όπως στο Θέατρο Εμπρός, όπου αποκρούστηκαν από την περιφρούρηση του κτιρίου.

Από την πρώτη στιγμή επανεμφάνισης του “Μακεδονικού” με αφετηρία την εθνικιστική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ξέσπασε αντανακλαστικά μια πολύμορφη μαχητική αντιφασιστική διαδικασία σε πανελλαδικό επίπεδο την οποία χαιρετίζουμε. Στην Αθήνα, οι φασίστες είτε δεν προσπάθησαν να ακουμπήσουν τις κατακτήσεις μας, είτε απέτυχαν παταγωδώς πράττοντας προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό, ωστόσο, μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει να μας δημιουργεί. Οφείλουμε να πλατύνουμε την επικοινωνία των μαχόμενων αντιφασιστικών δυνάμεων, να στερεώσουμε σχέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης, να ισχυροποιήσουμε τις δομές του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος και να δημιουργήσουμε υπαρκτούς πολιτικούς όρους για την συμπόρευση των αντιφασιστικών δυνάμεων και την αποκρυστάλλωση αυτής της διαδικασίας σε ένα ενιαίο πολύμορφο αντιφασιστικό μέτωπο, τον δικό μας αναγκαίο όρο για το οριστικό τσάκισμα των φασιστών και του παρακράτους που τους εκτρέφει.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!