ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η περίφημη ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης, στην οποία μπορούν να καταφύγουν οι απανταχού καταπιεσμένοι και να βρουν το δίκιο τους, μόνο σαν ανέκδοτο είναι καταγεγραμμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο. Η ταξικά προσδιορισμένη θέση και αποστολή της πλειοψηφίας των δικαστών βρίσκει την αδιαμφισβήτητη έκφρασή της σε μια σειρά από γεγονότα. Στην περσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να «νομιμοποιήσει» τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους από τους εργοδότες τους, στην άρνηση να δοθεί σε κρατούμενους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη διαπόμπευση 11 οροθετικών γυναικών το 2012 , στις τόσες και τόσες υποθέσεις των φτωχοδιαβόλων που περνούν τις πύλες των φυλακών για μικροπαραβάσεις. Επιβεβαιώνεται όμως και από προκλητικές και απαράδεκτες προτάσεις όπως αυτή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή (πρώην εποπτεύοντα της αντιτρομοκρατικής) να καταθέσει αίτημα αναίρεσης στην αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε για τον Τάσο Θεοφίλου.

Ο Τάσος Θεοφίλου αφού πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή και αφού η εικόνα του περιφερόταν μερόνυχτα στα δελτία ειδήσεων – στη συνηθισμένη πια για τους αγωνιστές καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας – κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να αθωωθεί στο Εφετείο πανηγυρικά, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το «αδιάσειστο» και «αξιόπιστο» στοιχείο του DNA, τις κατασκευασμένες αποδείξεις των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής, τις βεβαιότητες των εντεταλμένων δημοσιογράφων. Αυτή η απόφαση σταθμός απ’ ό,τι φαίνεται ενοχλεί κι ο Αγγελής επιχειρεί να βάλει την αλήθεια στην κλίνη του Προκρούστη. Κι αυτό γιατί πρέπει να εμπεδωθεί με κάθε τρόπο πως μόνο αν εργάζεσαι προς όφελος της περιβόητης ανάπτυξης και μόνο αν σκύβεις το κεφάλι σου, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Όποιος επιχειρεί να διεκδικεί όσα του ανήκουν, όποιος διανοηθεί να θέσει τον εαυτό του ανταγωνιστικά προς το ισχύον θα πρέπει να περνά στη σφαίρα του «εγκληματικού». Αυτήν τη στόχευση έχουν οι προτάσεις του αντιεισαγγελέα Αγγελή, αυτή ήταν η ουσία της απόφασης για τους αναρχικούς Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό, Τσάκαλο που καταδικάστηκαν με τον τρομονόμο απλά και μόνο επειδή δήλωσαν αναρχικοί.

Μπροστά στην επαναφορά του ιδιωνύμου, η αμερικανόδουλη κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ συναινεί επιδεικτικά. Ο ανθρωπισμός της εξαντλείται σε πολύ συγκεκριμένα δημοκρατικά δικαιώματα, σε ζητήματα όμως που αποτελούν βασικές επιταγές του ευρωατλαντικού σχηματισμού, όπως οι τρομονόμοι, η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στέκεται προσοχή. Μη θέλοντας να απωλέσει το «αριστερό» της πρόσημο και την κομματική της πελατεία, δημιουργεί μια παραπλανητική αφήγηση και μια ψευδαίσθηση πως διαφωνεί και αδυνατεί να ελέγξει κύκλους της δικαστικής εξουσίας κουκουλώνοντας τις εγκληματικές της ευθύνες απέναντι στον λαό.

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου αφορά κάθε άνθρωπο που τοποθετεί τον εαυτό του από την πλευρά των εκμεταλλευόμενων. Η διατήρηση της αθωωτικής γι’αυτόν απόφασης του Εφετείου θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο για τους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ 187Α

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις 5 Μαΐου – 1μμ στο Θησείο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 11 Μαΐου – 9πμ Άρειος Πάγος