Συγκέντρωση στην Πρεσβεία της Ουκρανίας

Συγκέντρωση στην Πρεσβεία της Ουκρανίας

Η 9η Μάη 1945 είναι η μέρα που οι μισάνθρωποι των ναζιστικών στρατευμάτων της Γερμανίας, παραδίδονται άνευ όρων στον στρατάρχη Ζούκοφ. Είναι η μέρα που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυματίζει πάνω από το Ράιχσταγκ. Η Ε.Σ.Σ.Δ και μαζί της όλοι οι λαοί του κόσμου τσάκισαν τον ναζισμό. Η 9η Μάη συμβολίζει από τότε τη νίκη του Ανθρώπου ενάντια στο τέρας του φασισμού. Αποτελεί το όριο που ξέρουν από τότε οι φασίστες ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ποτέ.

Η 9η Μάη είναι η κόκκινη γραμμή που μας χωρίζει από κάθε λογής «μελανοχίτωνες», δωσίλογους, ταγματασφαλίτες του χτες και του σήμερα, εγκληματικές συμμορίες, «χίτες», και τους συνεργάτες τους. Είναι ένα διαχωριστικό χαντάκι που το διαπερνούν ποτάμια αίματος. Κόκκινα ποτάμια θυσιών και αίματος με τα οποία γράφτηκε η ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης. Αποτελεί την ημερομηνία που κανένας αντιφασίστας δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει, την μέρα που έχουμε όλοι την υποχρέωση να μην την αφήσουμε να πέσει στην λήθη της ιστορίας. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε ούτε την αλλοίωση του νοήματος της, με την επικράτηση μιας γενικά αόριστης «ημέρα της Ευρώπης» που προωθείτε από την αναθεωρητική Ε.Ε, χωρίς αναφορά στην Αντιφασιστική Νίκη, αλλά ούτε και την επικράτησής της ως μια απονοηματοδοτημένη εορτή. Είναι καθήκον μας να τιμήσουμε αυτήν την Ημέρα, και πρωτίστως να υπενθυμίσουμε το νόημα της στους σύγχρονους νοσταλγούς του Χίτλερ και στα κράτη της εποχής μας που κινούνται σε μια άκρως αντιδραστική και επικίνδυνη κατεύθυνση.

Η 9η Μάη είναι η μέρα που τα τελευταία χρόνια έχει κακοποιηθεί όσο καμία άλλη μέσα από μια μεγάλης έντασης επιχείρηση. Η συσκότιση και η παραχάραξη των πραγματικών γεγονότων από τους «σωτήρες» της ΕΕ και των ΗΠΑ με τις θεωρίες περί «ολοκληρωτισμού» και «δύο άκρων», φτάνουν στο σημείο να εξισώνουν τα θύματα με τους θύτες και το όραμα για το φως με το πιο βαθύ σκοτάδι. Η περίπτωση της σημερινής Ουκρανίας είναι η πλέον χαρακτηριστική. Η συμμαχία των «δημοκρατικών» ΗΠΑ και ΕΕ με τους νεοναζί της Ουκρανίας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για το ναζιστικό πραξικόπημα του Κιέβου, φανερώνει ξεκάθαρα τον ρόλο των δυτικών στην κατεύθυνση της αναθεώρησης της ιστορίας. Η χρηματοδότηση των ουκρανών ναζί του δεξιού τομέα, των απογόνων των ουκρανικών SS, και η δράση τους στο Euromaidan και στα πογκρόμ ενάντια σε όσους έστεκαν εμπόδιο στο ξεπούλημα της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μας κάνουν ξεκάθαρη την αντιδραστική και σκοταδιστική κατεύθυνση του ιμπεριαλισμού. Η σφαγή στο σπίτι των συνδικάτων στην Οδησσό δεν πρέπει να ξεχαστεί πότε από όποιον θεωρεί τον εαυτό του δημοκράτη και αντιφασίστα. Η στάση της «δικιάς» μας κυβέρνησης , η οποία ακολουθεί ασθμαίνοντας τις προσταγές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δίνοντας νομιμοποίηση στο Νεοφιλελεύθερο- Νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη στους ναζί του «τάγματος του Αζόφ» και του Δεξιού Τομέα πρέπει να καταγγελθεί και να πολεμηθεί. Τώρα πιο επιτακτικά από ποτέ πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει να παρέχει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

9η Μάη 2018, μια μέρα σαν αυτή καλούμε όλες τις αντιφασιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να διαδηλώσουν έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας για να τιμήσουν τους εκατομμύρια αγωνιστές που δώσαν την ζωή τους για να μην ζήσουμε το τέρας και να στείλουν ένα σινιάλο αλληλεγγύης στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που αγωνίζονται για να μην το ξαναζήσουμε. Όλοι τους είναι «αίμα από το αίμα μας». Η σκέψη μας και η καρδιά μας θα είναι πάντα μαζί τους, όπως είναι πάντα μαζί με όλους τους λαούς που στο σήμερα αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

· ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.

· ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ – ΓΙΑΦΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

· ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

· ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.