ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

6.500 χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι – 1.000 ασθενείς με ανάγκη ιατρικής περίθαλψης – 600 κρατούμενοι χωρίς ποινική δίωξη – 300 φυλακισμένα παιδιά…

 

Στις 17 Απριλίου χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του κατοχικού κράτους του Ισραήλ ξεκίνησαν συλλογική απεργία πείνας για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια. Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε από όλες τις πολιτικές πτέρυγες των Παλαιστινίων και αποτελεί κομμάτι του συνολικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των απεργών πείνας αυξάνει. Μαζί τους αυξάνει και το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τα αιτήματα της απεργίας πείνας αφορούν κυρίως τις συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές, όπου ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, αναγνωρισμένα από τις διεθνείς συνθήκες καταπατώνται (οικογενειακά επισκεπτήρια, κατάργηση της απομόνωσης, δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης, ιατρική φροντίδα, πρόσβαση στην εκπαίδευση, πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης). Είναι επίσης ένας αγώνας για την ελευθερία, για την παύση της «διοικητικής» κράτησης χωρίς δίκη, για τον τερματισμό της εξοντωτικής πολιτικής του Ισραήλ, που συνεχίζεται και μέσα στις φυλακές.

Το Ισραήλ απέναντι στους φυλακισμένους, και τώρα στους απεργούς πείνας, συνεχίζει την γενοκτονική πολιτική που επί δεκαετίες ασκεί εναντίον των Παλαιστινίων. Είναι αναρίθμητα τα καθημερινά εγκλήματα αυτού του κράτους – δολοφόνου, οι παραβιάσεις των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή απαρτχάιντ εναντίον των παλαιστινίων στους οποίους δεν αναγνωρίζει στην πραγματικότητα το status του πολίτη, η μετατροπή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης σε μια έρημο – φυλακή. Αυτό το κράτος – πολεμική μηχανή εξόντωσης αντιμετωπίζεται από τους συνεργούς του, τα λοιπά κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου, την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α., ως κράτος – πρότυπο επιτυχίας και δημοκρατίας – μια αλαζονική, όσο και ανατριχιαστική ειρωνεία.

Θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του Ισραήλ -ως επί της ουσίας άμεσου τοποτηρητή των ΗΠΑ- είναι σχεδόν όλοι οι λαοί της περιοχής. Η επιθετικότητα αυτή, η οποία εκφράζεται με εισβολές και κατοχή εδαφών γειτονικών κρατών αλλά και πολεμικών εκστρατειών εναντίον τους, το τελευταίο διάστημα εντείνεται και γίνεται απροκάλυπτη. Το Ισραήλ βομβαρδίζει συριακά εδάφη, με στόχο τις υποδομές του συριακού στρατού αλλά και τη Χεζμπολλάχ. Υποβοηθά επί της ουσίας άμεσα και έμμεσα τις σκοταδιστικές δυνάμεις του ΙΣΙΣ και άλλων ανάλογων μορφωμάτων. Εκτοξεύει ανοιχτές απειλές εναντίον του λαού του Λιβάνου. Διαπράττει δολοφονίες και επιδρομές σε εδάφη άλλων κρατών, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας του έχουν αποκτήσει επιχειρησιακό ρόλο σε όλα τα άλλα κράτη – συνεργούς του.

Το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο έχουν, διμερώς αλλά και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση υποταγής με το ιμπεριαλιστικό μόρφωμα του Ισραήλ. Η συνεργασία αυτή, δημιουργώντας το στρατηγικό τρίγωνο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, αναβαθμίζεται και απλώνεται στον πολιτικό, ενεργειακό, στρατιωτικό αλλά και πολιτιστικό τομέα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενεργά συμβάλλει στην αναβάθμιση αυτή, συμμετέχοντας σε κοινά υπουργικά συμβούλια με την κυβέρνηση του Ισραήλ, πολλαπλασιάζοντας τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, δηλώνοντας πλήρη υποτέλεια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το κράτος – τρομοκράτη. Η συνέργεια αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία του ελληνικού κεφαλαίου και χάριν της αναδιάταξης των σχέσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και τυχοδιωκτικά εμπλέκει εντονότερα τη χώρα στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής – ή και εγγύτερα.

Η πολιτική αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ούτε εκφράζει ούτε έχει κατορθώσει, παρά τις επίπονες προσπάθειες των αστικών επιτελείων, να αντιστρέψει τα βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης και την ιστορική φιλία του ελληνικού λαού προς το λαό της Παλαιστίνης.

Εμείς από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών πείνας και συνολικά του παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια και ελευθερία και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τη διακοπή κάθε συνεργασίας της Ελλάδας προς το κράτος – τρομοκράτη Ισραήλ.

Καμία συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιστών απεργών πείνας!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Εργατική Πρωτομαγιά στο Μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους  Κρατούμενους, Μουσείο, 10:00

Τρίτη 2 Μάη 18:00 Συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

Κόκκινη Γραμμή