Νεκρός έπεσε ο διοικητής της OPLOT Evgeny Zhilin

post image

Νεκρός έπεσε χθες 19/09/2016 από σφαίρες σε ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει σε εστιατόριο σε προάστιο της Μόσχας ο Evgeny Zhilin. Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται ο σύντροφος και συμπολεμιστής του Andrey Kozyrev.

Ο 40χρονος Evgeny Zhilin ήταν ο διοικητής της OPLOT με έδρα το Χάρκοβο , καταδικασμένος ερήμην από τα Ουκρανικά δικαστήρια μετά την εξέγερση στο Ντονμπάς. Η OPLOT είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθόρισαν την μέχρι τώρα έκβαση της εξέγερσης στις Λαϊκές Δημοκρατίες στην Ανατολική Ουκρανία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο διοικητής του τμήματος της OPLOT στο Ντονιέτσκ είναι ο Alexander Zakharchenko σημερινός πρόεδρος και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. Ο Andrey Kozyrev είναι ηγετική φυσιογνωμία και αυτός της εξέγερσης των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς και σημερινός υποδιοικητής των Λαϊκών Πολιτοφυλακών του Λουγκάνσκ.

Η OPLOT είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010 στην Ουκρανία με έδρα το Χάρκοβο από τον Evgeny Zhilin. Η OPLOT έχει πολύπλευρη δράση όπως ταμείο αλληλοβοήθειας, δικηγορικό και λογιστικό γραφείο, σχολές πολεμικών τεχνών , κοινωνικά κέντρα κτλ. Πριν την εξέγερση δραστηριοποιούνταν κυρίως στον πόλεμο ενάντια στην διαφθορά στο αυλληλοτροφοδοτούμενο ουκρανικό τρίγωνο μαφίας-ολιγάρχων-κυβέρνησης και στην υπεράσπιση μνημείων του Κόκκινου Στρατού και γενικά της Σοβιετικής ιστορίας από τους Ουκρανούς Φασίστες. Όταν ξέσπασε η εξέγερση στις Ανατολικές Δημοκρατίες αναδείχθηκε σε ηγετική δύναμη της εξέγερσης αφού αποτελούσε το πιο οργανωμένο ενιαίο και λειτουργικό κομμάτι της αντίστασης από τα πριν.

 

Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση

 

https://lenta.ru/news/2016/09/20/sk/