Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό

Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα

Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο

Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.»

 

Γ. Ρίτσος – Ρωμιοσύνη

 

Στις 24 Οκτώβρη 2016 συμπληρώνονται 32 χρόνια εγκλεισμού του Ζώρζ Αμπνταλλά, Λιβανέζου κομμουνιστή και μαχητή των γραμμών της Παλαιστινιακής Αντίστασης, στα κελιά του γαλλικού κράτους.

Ο Ζώρζ Αμπνταλλά στρατεύτηκε ήδη από το 1971 στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, συμμετείχε στην αντίσταση του Λιβανέζικου λαού ενάντια στην σιωνιστική επιθετικότητα, ήταν και παραμένει αφοσιωμένος στους δίκαιους αγώνες των λαών της περιοχής και του κόσμου που μάχονται τον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και του συμμάχους τους. Το 1984 συνελήφθη στη Λυών μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια σε Αμερικάνικους και Ισραηλινούς στόχους. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ, που μαζί με το Ισραήλ, άσκησαν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλλά. Το 1987 δικάστηκε ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια. Έκτοτε είναι φυλακισμένος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Έχει δικαίωμα από το 1999 να αποφυλακιστεί, αλλά οι γαλλικές αρχές με διάφορα προσχήματα -και παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις για υφ’ όρων απόλυσή του- αρνούνται να τον απελευθερώσουν.

Ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι σήμερα ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Στέκεται αλύγιστος μέχρι σήμερα, όρθιος ανάμεσα στις γραμμές των λαϊκών στρατιών που υπηρέτησε για όλη του τη ζωή, σύμβολο και παράδειγμα που φωτίζει τα πρόσωπα των καταπιεσμένων απέναντι στους ιμπεριαλιστές και σιωνιστές.

32 χρόνια εκδίκησης και φόβου των ιμπεριαλιστών. 32 χρόνια αδάμαστης επαναστατικής συνέπειας και αφοσίωσης.

Στεκόμαστε δίπλα στο Ζώρζ Αμπνταλλά, στον ανυποχώρητο αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα των παλαιστινίων και κάθε λαού για αυτοδιάθεση, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων αποφυλάκισή του.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ.

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας)

 

Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση