Ποίοι και γιατί θέλουν τον Νίκο Ρωμανό νεκρό;

Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο κάθε κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού στον καπιταλισμό: όπου δεν πιάνει το καρότο, πέφτει το μαστίγιο. Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε σε περαιτέρω όξυνση και εκτράχυνση αυτού του δεδομένου. Διαμορφώνεται μια ακροδεξιά συσπείρωση, η οποία επιδιώκει την μόνιμη εγκατάστασή της στην εξουσία, με ένα πολιτειακό σύστημα έκτακτης ανάγκης, επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» και κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που η λαϊκή πάλη κατέκτησε με αγώνες και βαριές, ματωμένες θυσίες.

Πρόκειται για μια ακροδεξιά συμμαχία, ένα μαύρο μπλοκ μεταξύ κυβέρνησης, φασιστών και χουντικών, φιλελεύθερων, μπάτσων, μέρους των στρατιωτικών και των δικαστικών, παρακρατικών και ότι άλλου αντιδραστικού στοιχείου εκκολάφθηκε στον Ελλαδικό χώρο σαν το αυγό του φιδιού, με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση με τα ενσωματωμένα σε αυτή ακροδεξιά ως φασιστικά στοιχεία (από το Δίκτυο 21 ως τον Βορίδη). Αυτό το μαύρο μπλοκ ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του, ΗΠΑ και ΕΕ, που αποδεικνύονται οι καλύτεροι φίλοι των νεόκοπων φασιστικών και σκοταδιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο.

Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του στην κυβέρνηση και όσο μπορούσε και πριν από αυτή, αυτό το μαύρο μπλοκ απέδειξε ότι είναι αποφασισμένο να επιβάλλει την αντιλαϊκή του πολιτική με βαρύ μαστίγιο και να εξαφανίσει κυριολεκτικά όσα δημοκρατικά δικαιώματα, κατακτημένα με αίμα, έχει ακόμη ο λαός προκειμένου να ζει πιο ανθρώπινα και να αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά.

Αυτό το μπλοκ έχει ήδη γράψει μαύρες σελίδες καταστολής και ακονίζει τα μαχαίρια του για χειρότερες. Κήρυξε δεκάδες πολιτικές επιστρατεύσεις εναντίον ολόκληρων κλάδων εργαζομένων που διεκδικούσαν τα εργατικά δικαιώματά τους. Έκρινε παράνομες και καταχρηστικές σχεδόν όλες τις απεργίες των τελευταίων χρόνων, αμέσως μόλις προκηρύχτηκαν. Απολύει εκατοντάδες εργαζομένους και βάζει λουκέτο σε ολόκληρους οργανισμούς, όπως η ΕΡΤ, σε μια νύχτα. Εξαπολύει την αστυνομία ενάντια σε διαδηλωτές, απεργούς και όποιον αντιστέκεται, χτυπάει αλύπητα και δολοφονικά όποιον σηκώνει κεφάλι, αφήνει πίσω του αγωνιστές με βαριές και ανεπανόρθωτες σωματικές βλάβες, χωρίς καμία νύξη τιμωρίας. Βασανίζει συλληφθέντες και σχηματίζει δικογραφίες με βαριές κατηγορίες εναντίον αγωνιστών. Κλείνει τους μετανάστες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έκανε τις πλάτες στους μαχαιροβγάλτες φασίστες, που βασάνισαν και σκότωσαν μετανάστες, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, όταν πια η κάλυψη στους παρακρατικούς δολοφόνους ήταν πολύ επιζήμια για το ίδιο το μπλοκ και τότε φόρεσε άλλη κουκούλα. Κι όλα αυτά, που η απαρίθμησή τους δεν έχει τέλος, για να πετύχει με αποτελεσματικότητα την μείωση μισθών και συντάξεων, την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την διάλυση παιδείας και υγείας, την επιβολή βαριάς φορολογίας, την πειθάρχηση και τον έλεγχο όλων των στρωμάτων της εργασίας.

Και τώρα, μπροστά σε αυτό το τέρας, όρθωσε με τη σειρά του το ανάστημα του ο Νίκος Ρωμανός, με οδόφραγμα το σώμα και τη ζωή του.

Ο Νίκος Ρωμανός, 21 ετών, αναρχικός κρατούμενος, πέτυχε με την συμμετοχή του σε πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή σε ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΤΕΙ). Παρότι το κράτος

αποφάσισε να τον βραβεύσει για την επίδοσή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, εν συνεχεία αρνείται να του χορηγεί εκπαιδευτική άδεια για να φοιτήσει στην σχολή που εισήχθη.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από 10/11 διεκδικώντας το δίκαιο και νόμιμο δικαίωμά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στην σχολή του. Το αίτημά του απορρίφθηκε εκ νέου από το συμβούλιο πλημμελειοδικών στις 2/11 και ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε με θράσος ότι αυτή την απόφαση ούτε ο Θεός δεν την αλλάζει. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται (και πάλι) να καταργήσει τα κατακτημένα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων με ψεύτικες, ανύπαρκτες και ανεφάρμοστες απομιμήσεις, όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που δεν ικανοποιούν τον σκοπό του θεσπισμένου δικαιώματος σε εκπαιδευτικές άδειες για την συνέχιση της σύνδεσης του κρατουμένου με την κοινωνική ζωή και την εκπαίδευση.

Ο αγωνιστής απεργός πείνας συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι τη νίκη ή μέχρι το θάνατο και καθημερινά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά, με κίνδυνο για την ζωή του.

Η κυβέρνηση και όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί μπορούν να εφαρμόσουν το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και να ικανοποιήσουν το αίτημα του απεργού πείνας, να πάψουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Αρνούνται, όμως, πεισματικά να εφαρμόσουν ακόμη και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει, και οδηγούν νομοτελειακά τον Νίκο Ρωμανό στο θάνατο. Από τη μια η ακροδεξιά συμμαχία στέλνει το μήνυμά της σε όλους όσους αγωνίζονται ότι είναι ανυποχώρητοι και δεν διστάζουν ούτε μπροστά στο θάνατο και από την άλλη απεργάζεται σχέδιο εκτροπής, που θα εφαρμοστεί πατώντας πάνω στο νεκρό Νίκο Ρωμανό, και προφανώς σκοπεύει να εξασφαλίσει σε αυτό το μπλοκ την συνέχιση της νομής της εξουσίας, με χειρότερους όρους για την ζωή κάθε εργαζόμενου.

Την επίθεση στα κατακτημένα δικαιώματα και κάθε αντιδημοκρατικό αντιλαϊκό σχεδιασμό εκτροπής, την συμμαχία κράτους και παρακράτους, μπορεί να ανατρέψει μόνο ο εργαζόμενος λαός στους δρόμους, οργανωμένα και αποφασιστικά. Μπροστά στη δύναμή του τρέμουν από φόβο.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο σε επαγρύπνηση για τα σχέδια του μαύρου μπλοκ της κυβέρνησης και των συμμάχων της.

Καλούμε όλο το λαό στους δρόμους να ανατρέψει κάθε σχέδιο εκτροπής και να υπερασπιστεί τα κατακτημένα δικαιώματά του.

ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ!