WELCOME Mr.OBAMA

Είναι μεγάλη η τιμή του ερχομού σας στην Ελλάδα, μίστερ Ομπάμα και ο συμβολισμός της άφιξής σας μέσα στον ρετρό και παρωχημένο εορτασμό του πολυτεχνείου. Τόσο εσείς όσο και όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ πάντα συμπονούσαν και στήριζαν τον ελληνικό λαό. Είμαστε πάντα ευτυχείς να έχουμε την μεγαλόκαρδη φιλία των ΗΠΑ. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Τις ναπάλμ στο Γράμμο και Βίτσι, τη βοήθεια στους προνοητικούς και σώφρονες συμπολίτες μας που την περίοδο της κατοχής βοήθησαν τους φίλους μας τους Γερμανούς και τόσο με τη βοήθεια των Βρετανών αλλά κυρίως με τον καταλυτικό ρόλο της μεγάλης δυτικής δημοκρατίας σας, έγιναν κυβέρνηση και «αστική τάξη» της χώρας για να προκόψουμε. Τη σύμβαση Κούπερ για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, την προστατευτική ομπρέλα της CIA που με τόση θέρμη απλώσατε για να μας φυλάει από τον κακό εαυτό μας. Την Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη, τους νέους Παρθενώνες για να συμμορφώσετε τους επικίνδυνους ονειροπόλους που τυχοδιωκτικά πιστεύανε ότι είμαστε ικανοί να ζούμε χωρίς τη βοήθειά σας. Την επταετία των υπαλλήλων σας που επιχείρησαν να μας φέρουν τόσο κοντά και να μεταρρυθμίσουν τη χώρα, και κατάφεραν με τη δική σας διακριτική βοήθεια και απαραίτητη συμβολή να δημιουργήσουν στην Κύπρο ένα υπόδειγμα χώρας από το μέλλον.

Μίστερ Ομπάμα κι εσείς διαπρέψατε συνεχίζοντας άριστα τη δουλειά των προκατόχων σας. Φέρατε την ειρήνη και τη δημοκρατία στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία ενώ παράλληλα προσπαθείτε με πολλές πιθανότητες επιτυχίες στη Βενεζουέλα, στη Βραζιλία και απανταχού της οικουμένης . Φέρνετε χωρίς φειδώ πυρηνικά στην Ανατολική Ευρώπη για να νιώθουμε ασφαλείς και να θωρακιστούμε απέναντι στην Ρωσική επιθετικότητα . Μας βοηθάτε μέσω ΔΝΤ να μεταρρυθμίσουμε την κοινωνία μας, στην οποία, σε συνεργασία με την ΕΕ, τον άλλο μεγάλο πυλώνα μας, δημιουργήσατε αφάνταστη αισιοδοξία για το μέλλον, μαθαίνοντας μας να επιβιώνουμε με τα ελάχιστα. Να ξέρετε ότι όλο το πολιτικό μας σύστημα συντάσσεται ολόψυχα μαζί σας. Οι ακροδεξιοί φίλοι σας, γνώριμοι από τα παλιά. Οι δεξιοί έχουν αποδείξει ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Οι σοσιαλιστές με τις μεταμορφώσεις τους, το ξέρετε ότι πάντα θα είναι αξιοπρεπείς συνομιλητές και πρόθυμοι συνεργάτες σας. Η Αριστερά είναι οψίμως οι καλύτεροι φίλοι σας, οι παράγοντες του ΔΝΤ είναι η συμμαχική της συνιστώσα, ενώ οι φασίστες του Δεξιού Τομέα αναρρώνουν στο ΚΑΤ με την αρωγή της, ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην αναχαίτιση της παγκόσμιας απειλής που ακούει στο όνομα Ρωσία. Η «Αριστερή» κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει σε ότι απεργάζεστε για την Κύπρο. Στοιχίζονται με ταχύτητα φωτός σε ότι τους συμβουλεύετε. Για το ΚΚΕ μην ανησυχείτε καθόλου, έχει κηρύξει πόλεμο σε όλους τους καπιταλιστές του κόσμου, πού καιρός για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, άλλωστε ίδια ειν’ τ’ αφεντικά εθνικά, πλανητικά.

Όσο για το λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία, εκτός από αυτούς που θα πάνε στην Ευρώπη των ευκαιριών, είναι τόσο παραζαλισμένοι από τις καθημερινές ανάγκες της ζωής και τα αδιέξοδα της επιβίωσης που μάλλον δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν. Όμως, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα ρεύμα ανυπακοής με την πεποίθηση ότι είναι δυνατή η ζωή αλλιώς. Καμιά φορά τέτοιες ανυπότακτες μειοψηφίες γειώνονται με τη λαϊκή αυτενέργεια και τότε, ίσως, θα έπρεπε να αρχίσετε να ανησυχείτε.

Από τις «υπόγειες διεργασίες» εντός της Μητρόπολης …

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…      ΟΜΠΑΜΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ  

Συγκέντρωση- Πορεία Τρίτη 15/11 ώρα 17.30 πολυτεχνείο ( Στουρνάρη & Πατησίων)