Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στις 2/12 ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία στα Everest.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 συντρόφων-συντροφισσών πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, μια μέρα μετά την εργοδοτική δολοφονία στο υποκατάστημα της αλυσίδας επισιτισμού Everest στην πλατεία Βικτωρίας.

Ακολούθησε πορεία που φωνάζοντας συνθήματα (“Δεν είναι ατυχήματα, μην έχετε αυταπάτες κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν εργάτες”, “Εργατικά “ατυχήματα” και σφαίρες στο ψαχνό, τον πόλεμο τον ζούμε εδώ”, “Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές”, “Ούτε και στα Everest ούτε πουθενά, καμιά ειρήνη με τ’ αφεντικά”, “Εργατικά “ατυχήματα” και μαύρη εργασία, να ποια είναι η τρομοκρατία”, “Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τ’ αφεντικά” κ.ά) κινήθηκε στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου  και πραγματοποίησε αποκλεισμό στο υποκατάστημα των Everest στην οδό Αγ. Μελετίου και στη συνέχεια μέσω της Πατησίων επέστρεψε στην πλ. Βικτωρίας, στον τόπο ενός ακόμα εργοδοτικού εγκλήματος, μια ακόμα θυσίας στο βρώμικο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ο αγώνας για να μη μείνει αναπάντητο αυτό το εργοδοτικό έγκλημα, για να μη συνηθίσουμε το θάνατο στους χώρους δουλειάς συνεχίζεται…

 

Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης:

 

Στις 1/12 στη γνωστή αλυσίδα επισιτισμού Everest (η οποία ανήκει στον όμιλο MIG συμφερόντων Βγενόπουλου) στο υποκατάστημα της πλατείας Βικτωρίας προκλήθηκε έκρηξη φιάλης, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της εργαζόμενης Βασιλικής Παραστατίδου και τον τραυματισμό 3 εργαζομένων και 2 διερχόμενων πολιτών. Ανεξαρτήτως πορισμάτων και τεχνικών ευθυνών, το γεγονός είναι ότι οι εργαζόμενοι δούλευαν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο που πραγματοποιούνταν αντικειμενικά επικίνδυνες εργασίες.

Η εργοδοτική αυτή δολοφονία της Β.Π., η οποία εργαζόταν ως λογίστρια στα υπόγεια της επιχείρησης, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών “ατυχημάτων” που αποδεκατίζουν την τάξη μας και οφείλονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας, και τη συνολική υποτίμηση και απαξίωση ακόμα και της φυσικής μας υπόστασης. Είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ταξικής επίθεσης των αφεντικών και του κράτους τους απέναντι στα προλεταριακά λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και σε όσους στέκονται αντιμέτωποι με το βάρβαρο καθεστώς της εργασιακής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Συγκέντρωση: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην πλατεία Βικτωρίας, απέναντι από το κατάστημα Everest

Κόκκινη Γραμμή (ομάδα για την εργατική αντεπίθεση), Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ, Σύντροφοι-Συντρόφισσες

1