Βιβλιοπαρουσίαση : Λαϊκός Πόλεμος – Λαϊκός Στρατός / κινηματογράφος ΑΛΚΥΟΝΙΣ NEW STAR ART CINEMA (Ιουλιανού 42, Αθήνα), Παρασκευή 2/6 ,ώρα 19.00

Η «Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση» διοργανώνει
την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017, στις 19:00
παρουσίαση του βιβλίου του Βο Νγκουγιέν Γκιάπ
«ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΛΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» (εκδόσεις Προμαχώνας)
και συζήτηση με τον Κώστα Σαραντίδη, βετεράνο του Λαϊκού Στρατού Βιετνάμ
στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ NEW STAR ART CINEMA (Ιουλιανού 42, Αθήνα).

Το βιβλίο Λαϊκός Πόλεμος- Λαϊκός Στρατός είναι αποτέλεσμα της συλλογικής απόφασης και δουλείας μελών και φίλων της Κόκκινης Γραμμής. Η Κόκκινη Γραμμή είναι μια πολιτική συλλογικότητα. Απαρτίζεται από αγωνιστές κάθε ηλικίας, που προήλθαν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και έχουν ποικίλες αγωνιστικές, οργανωτικές και εργασιακές εμπειρίες. Έχει αναπτύξει δράση τα τελευταία εφτά χρόνια σε τρείς κύριους άξονες: τους εργατικούς αγώνες, την αντιιμπεριαλιστική πάλη και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Το βιβλίο Λαϊκός Πόλεμος- Λαϊκός Στρατός αποτελεί μια συλλογή κειμένων, ομιλιών και άρθρων, ένα πρωτόλειο αλλά και κατατοπιστικό δείγμα της πολιτικής και στρατιωτικής αντίληψης του στρατηγού Βο Νγκουγιέν Γκιάπ. Τοποθετημένο ιστορικά την περίοδο 1945-1954, άπτεται της πρώτης φάσης του επαναστατικού πολέμου του λαού του Βιετνάμ απέναντι στον Γιαπωνέζικο, Γαλλικό και Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αποτελεί ένα κάλεσμα μάχης και αγώνα, ειδικά σε μια εποχή σαν τη δικιά μας. Μια τρανή απόδειξη πως η οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων, η επιμονή, η υπομονή και οι αναγκαίες τακτικές προσαρμογές που απαιτεί ένας μακροχρόνιος αγώνας,οδηγούν στην επιβολή της κοινωνικής- ταξικής δικαιοσύνης ακόμη και απέναντι στον σκληρότερο ιμπεριαλισμό.

Το βιβλίο Λαϊκός Πόλεμος- Λαϊκός Στρατός είναι ένα κάλεσμα υπεράσπισης της συλλογικής κληρονομιάς του αγώνα, της δικής μας παγκόσμιας λαϊκής ιστορίας. Των δικών μας θησαυρών, των πυξίδων που μας υπενθυμίζουν ότι τα σκοτεινά νερά της πραγματικότητας ίσως να μην είναι και τόσο αχαρτογράφητα. Ότι από το ψηφιδωτό της επαναστατικής διαδικασίας του 20ου αιώνα, εμείς ακόμη εμπνεόμαστε, μα πάνω από όλα διδασκόμαστε. Φέρνοντας αυτά τα εργαλεία στην επιφάνεια, καλούμαστε να οργανώσουμε βήμα- βήμα την τακτική και στρατηγική του δικού μας αγώνα στην Ελλάδα, τη δικιά μας υλική αντιπαράθεση με τον ιμπεριαλισμό, την ντόπια ολιγαρχία και το φασισμό.

Η Κόκκινη Γραμμή είναι προσανατολισμένη στην πρακτική πολιτική δράση. Αναγνωρίζει τη σημασία της μελέτης της επαναστατικής θεωρίας και της ιστορίας ως οδηγό πορείας. Επιλέξαμε λοιπόν τον αγώνα του βιετναμέζικου λαού και το έργο του στρατηγού Γκιάπ επειδή θεωρούμε ότι αποτελεί σημαντική ιστορική παρακαταθήκη, επίκαιρη και στις σημερινές συνθήκες στον τόπο μας.