Αλληλεγγύη στον Κώστα Κ.

 

Αλληλεγγύη στον Κώστα Κ.

Στις 30 Απρίλη δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το γ’ τριμελές εφετείο ο σύντροφος Κώστας Κ. για “ζημιά σε πράγμα που χρησιμεύει στο κοινό όφελος”, καθώς τον Ιούνιο του 2011 επέλεξε, μαζί με μερικές ακόμα χιλιάδες κόσμου, να αντισταθεί στη ψήφιση του λεγόμενου “Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής”.

Τη περίοδο εκείνη ζήσαμε την όξυνση του ταξικού πολέμου στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Η νέα αυτή περίοδος ξεκίνησε με την περαιτέρω καταδίκη της εργατικής τάξης από το, ιστορικά προσδεδεμένο στον ευρωατλαντικό άξονα, ελληνικό κεφάλαιο. Η λυσσαλέα επίθεση των γραφιάδων του αστικού τους κράτους με αντισυνταγματικά νομοσχέδια, σε πλήρη συντονισμό με τα έμμισθα σκυλιά τους ΜΑΤ κ ΔΕΛΤΑ με δακρυγόνα και γκλομπ, προλεταριοποιούσε βίαια τη μεσαία τάξη και εξαθλίωνε τα φτωχότερα στρώματα. Το ταξικό μας καθήκον επίτασσε για άλλη μια φορά την αμφισβήτηση του κρατικού μονοπωλίου της βίας και η μόνη απάντηση ήταν η λαϊκή αντιβία και η αντίσταση. Εκτός όμως από τον κόσμο του αγώνα και τις μάχες που έδωσε, όλο και περισσότερος κόσμος εκείνες τις ημέρες συνειδητοποιούσε ότι σε έννοιες όπως “κοινό όφελος” ή “κοινωνικό δικαίωμα” άλλον ορισμό δίνει ο φτωχός και άλλον ο πλούσιος.

Η “δικαιοσύνη” τους λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να καταδικάσει πρωτόδικα τον Κώστα Κ. σε φυλάκιση οκτώ μηνών.Φυλάκιση που εξαγοράζεται με μερικές χιλιάδες ευρώ ή μερικές εκατοντάδες ώρες άμισθης εργασίας. Ο Κώστας Κ. αρνείται να εξαγοράσει την οποιαδήποτε ποινή, αναδεικνύοντας μια υπαρκτή κοινωνική συνθήκη: τον όλο και αυξανόμενο αριθμό καταπιεσμένων που επιλέγουν την “περιοριστική της ελευθερίας ποινή” λόγω αδυναμίας καταβολής προστίμων, συχνά για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Βιώνουμε τις συνέπειες της μνημονιακής επέλασης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και ο κόσμος της εργασίας “πληρώνει το μάρμαρο” ξανά και ξανά.

Ο κρατικός μπουφές προσφέρει ποικιλία “επιλογών” και τη ψευδαίσθηση ότι εμείς ορίζουμε τις ζωές μας. Απομόνωση – ανεργία- εξαθλίωση ή φυλακή ή ατέλειωτες ώρες δουλειάς για τα βασικά και την επιβίωση.
Αυτή είναι η “ελευθερία” όπως την ορίζει το κεφάλαιο και το αστικό του κράτος. “Ελευθερία” που μας κληροδοτείται στη γέννησή μας.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο στο εφετείο της Λουκάρεως , 2ο όροφο, αίθουσα Δ80Γ , τη Δευτέρα 30/04 , στις 9.

Δύναμη στον Κώστα Κ.

Κόκκινη Γραμμή- ομάδα για την εργατική αντεπίθεση