Το μόνο που θυμάστε από τον ήλιο είναι η σκιά σας.

Το μόνο που θυμάστε από τον ήλιο είναι η σκιά σας.

Η δολοφονική συμμαχία των ηπα, γαλλίας, βρετανίας με τη στήριξη του νατο, της εε και όλης της πολιτισμένης δύσης, βομβάρδισε τη Συρία, τη στιγμή μάλιστα που ο Συριακός Στρατός απελευθέρωνε μεγάλα εδάφη της χώρας του απ’ τους τζιχαντιστές και τους μισθοφορικούς στρατούς από τη δύση, το ισραήλ, την τουρκία και τα σκοταδιστικά βασίλεια της σαουδικής αραβίας, του κατάρ και των ηαε.

H αμφισβήτηση του ρόλου των ηπα από μεγάλα τμήματα του Συριακού λαού σχετίζεται άμεσα με το πατρονάρισμα του ισραήλ-χωροφύλακα της περιοχής και σφαγέα των Παλαιστινίων-από τον θείο Σαμ. Μια κατασταση που τροφοδοτεί τόσο κομμάτια του λαού όσο και της αστικής τάξης της Συρίας στον πόλεμο ενάντια στα αμερικανικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Μέχρι στιγμής η επέλαση των δυτικών αναχαιτίζεται. Παράλληλα, τα κροκοδείλια δάκρυα της δύσης για τον «δύστυχο» λαό της Συρίας δείχνουν την υποκρισία τους. Την στιγμή που μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης και της Υεμένης, προσπαθούν να διαμελίσουν τη Συρία και να τη μετατρέψουν στο σκλαβοπάζαρο, όπως τη Λιβύη. Επεμβαίνουν εδώ και εφτά χρόνια, με χρωματιστές επαναστάσεις, ελεγχόμενες προβοκάτσιες από τις μυστικές υπηρεσίες, χρηματοδοτούν τον fsa , τον isis και άλλους «μαχητές της ελευθερίας» ή «επαναστάτες της Δημοκρατίας». Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για όλα τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα από τον υποσιτισμό της Αφρικής, τις δικτατορίες του νεοφιλελευθερισμού στη νότια Αμερική, τις σφαγές στην Ασία και τόσα άλλα, τολμούν να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία. Αυτοί είναι οι μόνοι που αποδεδειγμένα χρησιμοποίησαν χημικά στο Βιετνάμ υπεύθυνα για εκατομμύρια τερατογενέσεις, βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ με άγνωστες ακόμα συνέπειες. Αυτοί είναι που χρησιμοποίησαν πυρηνικά στην Ιαπωνία σε έναν πόλεμο που ουσιαστικά είχε λήξει. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου.

Οι λαοί που αντιστέκονται και διεκδικούν το δικαίωμά τους να καθορίζουν το τρόπο με τον οποίο θα ζουν, θα νικήσουν . Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και του νεκρόφιλου καπιταλισμού της δύσης σημαίνει θάνατο πάνω στα σώματα των κοινωνιών που θα αποδεχτούν να τους ρουφήξει μέχρι και την τελευταία ρανίδα αίματος για να σωθεί το τέρας.

Η κυβέρνηση συριζα ανελ σε ρόλο ιπποκόμου φροντίζει να βοηθάει τα αφεντικά της με κάθε ευκαιρία. Προσφέρει απλόχερα γη και ύδωρ στους φονιάδες τη στιγμή που παραδίδει το λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία σε σκληρή λιτότητα για τα επόμενα 100 χρόνια. Περνάει την πραγματικότητα μέσα από το δικό της παραμορφωτικό φακό, προωθώντας όλη τη γραμμή του ιμπεριαλισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είναι το ίδιο συνένοχη στο έγκλημα. Τη στιγμή που στιγματίζει τη Συρία ως δικτατορία και δεν αναγνωρίζει τη κυβέρνηση της, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακολουθεί και να προωθεί την τυχοδιωκτική γραμμή του νατο με τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου, ξεχνώντας το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και το γεγονός ότι η Αίγυπτος είναι δικτατορία με τα όλα της.

Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα. Πέρα απ’ τη συνολική προπαγάνδα των ΜΜΕ, ειδικό βάρος αυτή την περίοδο έχουν όλες εκείνες οι “αριστερές οργανώσεις” και “ανθρωπιστικές ΜΚΟ” που σταβλίζονται και σιτίζονται από τα κονδύλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν διαμορφωτές άποψης του ιμπεριαλισμού ως ακτιβιστές ή μαρξιστές. Ο κοσμοπολιτισμός των νεοφιλελεύθερων ότι πρόσημο και να παρουσιάζει είναι η άλλη όψη του φασισμού. Εχθροί των λαών όλου του κόσμου και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Οι «επαγγελματίες αντιρατσιστές» κάνουν την ίδια δουλειά με τους «επαγγελματίες πατριώτες».Οι πρώτοι θέλουν πόλεμο και μετανάστες για να ανοίγουν οι δουλειές τους και οι δεύτεροι θέλουνε πόλεμο για να πουλάνε πατρίδα πάνω στα κορμιά των εργατών. Δεν θα αργήσει μέρα που θα κάνουν ανοιχτά δουλειές μεταξύ τους. Άλλωστε, ήδη αυτή η συνεργασία έχει εγκαινιαστεί σε επίπεδο κυβέρνησης.

Καλούμε όλους και όλες να θυμηθούν πώς είναι ο ήλιος και να μη βολεύονται στη σκιά τους. Η ιστορία είναι μπροστά.