Αλληλεγγύη στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές
 Καμία έκδοση – καμία νομιμοποίηση του ευρωενωσιακού κατασταλτικού οπλοστασίου

Στις 12/11, ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, συνελήφθησαν, μετά από εισβολή στα σπίτια τους στην Αγία Παρασκευή, 5 φοιτητές – 5 αγωνιστές στο φοιτητικό κίνημα, στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές/ταξικές διεκδικήσεις – αφού έχει εκδοθεί από τις ιταλικές δικαστικές αρχές Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που απαιτεί την έκδοσή τους στο ιταλικό κράτος. Η απαίτησή τους στηρίζεται σε αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι οι φοιτητές πήραν μέρος σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, με αφορμή την διεθνή έκθεση Expo. Το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στο συμβούλιο εφετών που θα πάρει την απόφαση για την έκδοσή τους.

Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, συγκριτικά με την παλαιότερη διαδικασία έκδοσης, χαρακτηρίζεται τόσο από την συμπίεση των χρονικών ορίων μέχρι την έκδοση, όσο και την παράκαμψη του πολιτικού παράγοντα, αφού μπορεί να γίνει πράξη μετά από απευθείας συνεργασία μόνο των δικαστικών αρχών. Η χρήση της διαδικασίας αυτής για την καταστολή των κινητοποιήσεων και την δίωξη αγωνιστών αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα της Ε.Ε.

Για την σύλληψη των 5 φοιτητών, την απόπειρα έκδοσής τους και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος, υπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καλείται ακόμη μια φορά να δείξει πίστη και υποταγή απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ε. Μια πολιτική, η οποία εκπορεύεται από τα συμφέροντα των ισχυρών οικονομιών (Γαλλία, Γερμανία κλπ.) και σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική αστική τάξη, στοχεύει στην περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των εργαζόμενων – ειδικότερα των χωρών του νότου – μέσω της διαχείρισης του χρέους και των μέτρων λιτότητας. Για την επιβολή αυτής της πολιτικής, σχεδίασαν το κοινό κατασταλτικό οπλοστάσιο και στην κατεύθυνση του εκφοβισμού των αγωνιστών και των λαών, επιχειρούν να εφαρμόσουν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την δίωξη των 5 φοιτητών. Μονάχα η επαγρύπνηση και η οργάνωση από τα κάτω, του κόσμου της εργασίας μαζί με τη νεολαία, τους φοιτητές και τους ανέργους μπορεί να φτιάξει αναχώματα και να δώσει τη μάχη απέναντι σ’αυτήν την πολιτική.

Καλούμε τον καθένα και την καθεμία να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους 5 διωκόμενους φοιτητές απαιτώντας:
• Να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές
• Την παύση κάθε δίωξης των 5 φοιτητών και κάθε άλλου κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση

Τρίτη 24/11 στις 18:00
 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία, Σέκερη και Β. Σοφίας

Σάββατο 28/11 στις 12:00
 Πορεία Μοναστηράκι στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής 
 ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No-Expo

Κόκκινη Γραμμή
 Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση