Ο ΠΟΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΗ. Ο ΦΟΒΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Αποτίουμε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα, τον προλετάριο συνειδητό αντιφασίστα, τον άνθρωπο που υπερασπίστηκε με την ίδια του τη ζωή την αξιοπρέπεια τη δική του και της τάξης του. Ο Παύλος ήταν ένας από εμάς. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.

Αυτή τη στιγμή, με νωπά ακόμα τα συναισθήματα από την πολιτική δολοφονία, απευθυνόμαστε στα κομμάτια εκείνα της κοινωνίας που η κρίσιμη αυτή στιγμή τους επιβάλλει να πάρουν θέση. Παραδειγματιζόμαστε από κάθε άνθρωπο που το τελευταίο διάστημα τα έχει βάλει στα ίσα με τους φασίστες: τους αντιφασίστες της Πάτρας, των Χανίων, του Αγρινίου, του Βόλου, της Κοζάνης, τους μαθητές που δίνουν μάχη στα σχολεία. Από κάθε άνθρωπο που δεν ανέχεται άλλο να ζει με σκυμμένο το κεφάλι ”κοιτώντας τη δουλειά του” και έχει το θάρρος να κοιτάει τη ναζιστική απειλή κατάματα.

Μια απειλή που δεν ήρθε ουρανοκατέβατη στις 18 Σεπτέμβρη, δεν είναι τυχαία ούτε πρόσκαιρη. Εδώ και καιρό ενσαρκώνεται μεθοδευμένα από όλα αυτά τα ναζιστικά αποβράσματα, που μαχαιρώνουν μετανάστες, κάνουν νταραβέρια με τη μαφία, καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των φτωχών, ρίχνουν το μεροκάματο στα 18ευρώ (βλ. Γραφεία Ευρέσως Εργασίας μόνο για Έλληνες), πουλώντας εθνικό τσαμπουκά και δήθεν αντισυστημικότητα. Λες και δεν ξέρουμε ότι ναζήδες και κεφάλαιο ήταν πάντα συγκοινωνούντα δοχεία. Λες και δεν ξέρουμε ότι οι ναζήδες κάνουν τη βρώμικη δουλειά όταν το δημοκρατικό προσωπείο του καπιταλισμού δεν έχει την απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση. Λες και ξεχνάμε την ιστορία μας.

Η αγανάκτηση και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων και των παρατρεχάμενών τους, όχι απλά δε μας πείθουν, μας εξοργίζουν. Δεν περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς που τόσο καιρό τους έθρεφαν μέσα από την κρίση, τους αβαντάρανε στα πάνελ και τις κωλοφυλλάδες τους, νομιμοποιούσαν τις μισαλλόδοξες πρακτικές τους, απέκρυπταν την εξόφθαλμη συνεργασία τους με την αστυνομία. Δε δικαιολογούμε κανέναν που τσουβαλιάζει και εξισώνει την ακροδεξιά βία μπάτσων και φασιστών με το δίκαιο αγώνα των αντιστεκόμενων, υπό το πρίσμα μιας υποτιθέμενης δημοκρατικής ουδετερότητας. Ξέρουμε καλά ότι αυτό αποτελεί το κύριο εργαλείο αποπροσανατολισμού όλων αυτών που πλήττονται.

Η αλήθεια είναι μία: εντός ή εκτός νόμου, οι φασίστες θα συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας, στις γειτονιές μας, στις δουλειές μας, στα σχολεία μας, να δουλεύουν εντός του βαθέως κράτους, αποτελώντας το βίαιο στυλοβάτη του κρατικού μηχανισμού. Οι φασιστικές πρακτικές δεν απονομιμοποιούνται θεσμικά. Οι φασιστικές πρακτικές απονομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού. Ο στρατός φασιστών και κεφαλαίου αναχαιτίζεται πρώτα και κύρια στο δρόμο.
Τώρα είναι ώρα μάχης και ευθύνης. Είναι η αποφασιστική στιγμή για να ανακτήσουμε χαμένο έδαφος. Για να απελευθερωθούν από τους φασίστες μητροπολίτικα εδάφη. Για να ξεριζωθεί η χολέρα από την Κοκκινιά, το Κερατσίνι, το Πέραμα…από παντού. Οι φασίστες δεν πρέπει να μείνουν σε χλωρό κλαρί: να ματαιώσουμε, με τη μαχητικότητά μας και τη καθημερινή μας παρουσία στο δρόμο, κάθε σύναξή τους, κάθε προσπάθεια που θα κάνουν να ξεμυτίσουν από τα βρωμερά λαγούμια τους. Όπου έχουν γραφεία και κρυσφήγετα, αυτά να νιώσουν την καυτή ανάσα της λαϊκής οργής. Να οργώσουμε τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, μεταφέροντας παντού το κάλεσμα της αντιφασιστικής αντεπίθεσης. Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι εδώ δεν είναι μια βεντέτα ”αριστερώνδεξιών”, δεν είναι ένας ”συμμοριτοπόλεμος”, αλλά ένας αγώνας για επιβίωση, αξιοπρέπεια, τιμή και ελευθερία. Σήμερα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους ”παραπλανημένους” ψηφοφόρους των φασιστών. Όποιος συνεχίζει έστω και εκλογικά να στηρίζει αυτά τα θρασύδειλα καθάρματα, αυτόματα γίνεται εχθρός της κοινωνίας και του λαού, φορέας κανιβαλισμού και της χειρότερης απανθρωπιάς.
Ο υπέρτατος φόρος τιμής για τη θυσία του Παύλου, εκείνο που θα τον κάνει να ζει για πάντα, είναι να παλέψουμε για το μεγάλο αντιφασιστικό λαϊκό ποτάμι που θα πνίξει μια και καλή τυράννους και φασίστες στο τίποτα.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ
ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

Κόκκινη Γραμμή-Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση