ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ (12/11 ώρα 11πμ)

Σε ένα κρεσέντο υποταγής στις επιταγές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει την στρατιωτική βάση του Άραξου προκειμένου να μεταφερθούν σ’ αυτή πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα δείγμα της ακόμη βαθύτερης πρόσδεσης της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε μια εποχή που οι σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ και Τουρκίας κλονίζονται ,η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και την στρατηγική της επιλογή για βαθύτερη πρόσδεση στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.  Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η χώρα θα παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων, μέσω και του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ.

Mε αυτή την τακτική η κυβέρνηση εμπλέκει τον λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει την παραχώρηση κομματιού της εθνικής κυριαρχίας με την παραχώρηση του Αιγαίου και τη φύλαξη των συνόρων στους ΝΑΤΟϊκούς, την παραχώρηση λιμανιών, υποδομών, δρόμων και αεροδρομίων  στην υπηρεσία των ΝΑΤΟϊκών, την πρόσφορα της Κάρπαθου για καινούρια ΝΑΤΟϊκή βάση.

Αυτές οι εξέλιξεις σε συνδυασμό με την ανανέωση παραχώρησης της βάσης της Σούδας στο ΝΑΤΟ με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, τις πληροφορίες για παραχώρηση βάσης στην Αλεξανδρούπολη και τόσα άλλα που βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, σηματοδοτούν πως χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Οι αυταπάτες περί “σταθερότητας και ασφάλειας της χώρας” μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που καλλιεργεί η αστική αφήγηση και τα κόμματα αντιπρόσωποι της , πέφτουν μία προς μία μπροστά στην ιμπεριαλιστική εισβολή στη ΣΥΡΙΑ, την Ανατολική Ουκρανία, τη πορεία διχοτόμησης της Κύπρου, τις εντάσεις στα Βαλκάνια.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο Ελληνικός λαός και το λαϊκό κίνημα να ανατρέψουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, με τον λαό κυρίαρχο.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ