ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.-Παρασκευή 13/5 18.30 μμ

Την Παρασκευη 13/5 στις 19:00 στο χώρο Exile Rooms η ουκρανική πρεσβεία και οι συνεταίροι της διοργανώνουν φιλοναζιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου. Σχεδιάζουν να προβάλλουν ταινίες και να κάνουν συζητήσεις υπέρ του φασιστικού πραξικοπήματος του Μαιντάν και των εξελίξεων που πυροδότησε στην Ουκρανία. Θα δείξουν άραγε και ντοκυμαντέρ με βιασμούς και στραγγαλισμούς εγκύων στην Οδησσό; με σταυρώσεις και απαγχονισμούς αντιφασιστών στην Ανατολική Ουκρανία; με σκοτωμένα και ακρωτηριασμένα παιδιά; με καταστροφές υποδομών, σχολείων, νοσοκομείων, μνημείων της Σοβιετικής Ένωσης; Θα μοιράσουν άραγε και αναμνηστικό άλμπουμ με τους νέους νόμους που απαγόρευσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα, ποινικοποίησαν τη σκέψη, απαγόρευσαν στο μισό πληθυσμό να χρησιμοποιεί τη μητρική του γλώσσα, κήρυξαν “τρομοκράτες” όσους αντιστέκονται στους φασίστες; εκτός από τους αναθεωρητές της ιστορίας, θα φέρουν μήπως και κανένα αξιωματικό του Αζόφ και άλλων ναζιστικών ταγμάτων να μεταφέρει την εμπειρία του από τις δολοφονίες αμάχων που έχουν διαπράξει και το κυνήγι επικηρυγμένων από τους ολιγάρχες αντιφασιστών;

Το φεστιβάλ αυτό έρχεται στην Ελλάδα (συμπτωματικά;) σχεδόν ταυτόχρονα με τη μετάθεση στην Αθήνα απευθείας από το Κίεβο του νέου αμερικανού πρέσβη. Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι ΗΠΑ και ΕΕ στήριξαν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το φασιστικό Μαϊντάν. Δε το στήριξαν όμως οι λαοί που έχουν φρίξει μπροστά στις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα της κυβέρνησης και των ναζιστικών ταγμάτων.

Τώρα, προσπαθούν μέσα από τον δήθεν πολιτισμό να σερβίρουν σκατά πασπαλισμένα με χρυσόσκονη. Κάνουν όμως λάθος αν νομίζουν ό,τι θα φέρουν ανενόχλητοι τη μπόχα τους στην Αθήνα.

Φασίστες, ο Κόκκινος Στρατός πάτησε στη λάσπη τα κεφάλια σας. Εμείς θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μείνουν εκεί.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ DONBASS

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΑΘΗΝΑΣ 12 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ( απέναντι από το μετρό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5 ΩΡΑ 18.30

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση