ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/05 ΩΡΑ 13.00 στην ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Βασ. Σοφίας 7)

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Εδώ και τρεις περίπου μήνες, η Γαλλία φλέγεται, λόγω της επικείμενης αντιλαϊκής και αντεργατικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Οι επιταγές τις Ε.Ε. για λιτότητα και χτύπημα της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν εφαρμόζονται μόνο στη καπιταλιστική περιφέρεια και στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, αλλά και στις χώρες που θεωρούνται «καρδιά» του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος όπως η Γαλλία.

Ο αντεργατικός νόμος που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση Ολάντ, αποτελεί ουσιαστικά ένα μνημόνιο που πετσοκόβει τα εργασιακά δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας της Γαλλίας. Απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ενίσχυση των επιχειρησιακών «συμφωνιών» ¨σε βάρος των συλλογικών κλαδικών ρυθμίσεων, απελευθέρωση ωραρίων και αντικατάσταση της αποζημίωσης των υπερωριών με χορήγηση ρεπό, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες και γενικότερα ενίσχυση των ατομικών συμβάσεων μεταξύ εργοδότη εργαζόμενου. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τον Ολάντ μέσο για να επιτευχθεί η ανάπτυξη που επιζητά με πάση θυσία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάπτυξη που θα χτιστεί πάνω στην εξαθλίωση του γαλλικού λαού και κυρίως της νεολαίας.

Από τη Γαλλία μέχρι την Ελλάδα, ο ιμπεριαλιστικός μηχανισμός της Ε.Ε. , δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και αποχωρίζεται την προσωπίδα της «δημοκρατικής ένωσης των λαών που θα εξασφάλιζε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών». Στόχος, είναι η υποτίμηση της εργατικής δύναμης σε όλη την Ευρώπη, η κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεζούμισμα της νεολαίας που θα αποτελεί το νέο φτηνό εργατικό δυναμικό και το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης είτε μέσω πολέμων στο εξωτερικό ( ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία κ.α.) είτε μέσω της καταστολής και της λιτότητας στο εσωτερικό.

Στο Παρίσι, στη Ρέν, στην Τουλούζη, στη Νάντ και σε άλλες Γαλλικές πόλεις, συνδικάτα, εργαζόμενοι και νεολαία δίνουν τη δική τους απάντηση στην καπιταλιστική επίθεση που δέχονται, και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής αναγκάζοντας τη κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» Ολάντ, να διατάξει απαγόρευση διαδηλώσεων και να εφαρμόσει ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης με στόχο τις συνεχόμενες διαδηλώσεις.

Ο αγώνας του λαού της Γαλλίας ενάντια στη καπιταλιστική αναδιάρθρωση που προωθεί η Γαλλική κυβέρνηση, αποτελεί ένα σύμβολο αντίστασης και ελπίδας για όλους μας, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Ε.Ε. και στις πολιτικές κοινωνικής εξαθλίωσης που αυτός ο μηχανισμός προωθεί.

Ας είναι ο αγώνας του Γαλλικού λαού η απαρχή ενός γενικότερου ξεσηκωμού των λαών της Ευρώπης ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Ε.Ε.. και των κυβερνήσεων που τους υλοποιούν.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/05 ΩΡΑ 13.00 στην ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Βασ. Σοφίας 7)

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ-Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση