ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 το αντιφασιστικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο πραγματοποιεί δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συλλήψεις μελών του. Αυτή η ενέργεια ήταν ενταγμένη στην στρατηγική του αντιφασιστικού κινήματος να σπάσει την εικόνα της βίας & της παντοδυναμίας που προσπαθούσε να χτίσει η ΧΑ στον δρόμο, κάτι που υλοποίησε με επιτυχία κλειδώνοντας τους παρακρατικούς φασίστες στα γραφεία τους. Πέτυχε επίσης να αναδείξει για άλλη μία φόρα την άρρηκτη σχέση φασισμού και κρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα. Από την εποχή της 3Εψιλον ως τους Γκοτζαμάνηδες και από τους ΜΑΥδες και Χίτες έως την σημερινή ΧΑ, ο ελληνικός φασισμός πήγαζε από το κράτος, επανδρωνόταν από αυτό, ήταν ο πιο πιστός υπηρέτης της καταστολής του προς το Λαϊκό κίνημα. Στην Ελλάδα οι φασίστες είναι οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους, εφεδρεία της πολιτικής του. Όπως ο αφέντης τους, το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος ήταν υπηρέτης της ντόπιας ολιγαρχίας και κυρίως των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Καμία οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη, πολλώ δε καμία δίκη δεν μας δημιουργεί συμπεράσματα αυτονόμησης του παρακράτους. Αντίθετα, η πληθώρα παραδειγμάτων αγαστής συνεργασίας των παρακρατικών με τα σώματα ασφαλείας, ακόμα περισσότερο η εμφάνιση στα ψηφοδέλτια τους πληθώρας στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας.

Αναγνωρίζοντας την ιστορική συνθήκη, την ιδιομορφία του ελληνικού φασισμού, την διάσπαση και την δημιουργία νέων φασιστικών μορφωμάτων , την διατήρηση των εκλογικών ποσοστών της Χ.Α, αλλά και την οξυμμένη επίθεση που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη, προκύπτει ως ανάγκη, ως πρώτιστο καθήκον η ενοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος.

Η ενοποίηση αυτή, που θα προκύψει μέσα από την ενότητα στην δράση, μέσα από τις σκληρές μάχες που θα δώσουν οι αντιφασιστικές δυνάμεις που θα ασπαστούν αυτή την αντίληψη, θα οδηγήσει δυνητικά στην συγκρότηση ενός ενιαίου πλατιού αντιφασιστικού μετώπου με πολιτικά-στρατιωτικά χαρακτηριστικά, μιας  δύναμης η οποία θα έχει την οργανωτική ικανότητα να αντιπαρατίθεται με τον παρακρατικό φασισμό. Αλλά και μιας δύναμης που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή, να μετασχηματίζεται σε δύναμη άμυνας-περιφρούρησης- αντεπίθεσης του λαϊκού-εργατικού κινήματος, που θα υπηρετεί ακριβώς αυτές τις διεκδικήσεις, θα τις ασπάζεται, θα τις αναβαθμίζει, ανταποκρινόμενη απόλυτα στα συμφέροντα των καταπιεσμένων, ως κομμάτι του μόνου δίκαιου κοινωνικού πολέμου της ιστορίας- των φτωχών έναντι των πλουσίων.

 

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΛΑΤΙΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 9πμ

 

Κόκκινη Γραμμή-Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση